Fin dag med fina budskap

Visste ni att det har varit FN-dagen idag? Hela dagen😊. I vår vardag här firas den genom att skolbarnen sjunger i kyrkan. Prästen hälsade alla välkomna och blåste såpbubblor på barnen (till deras stora lycka och lärarnas, som ställt upp dem fint, stora olycka). Hon jämförde såpbubblorna med oss människor, att vi är vackra och sårbara. Därför behöver vi tänka på hur vi är mot varandra. Fin jämförelse❤️.

Barnen sjöng, talade om för oss vad som var bäst med att vara barn, och läste upp delar ur barnkonventionen. Det är så fint att se alla åldrar tillsammans, någon gäspar, en annan springer till pappa i publiken, en annan ler mot sina föräldrar. En mamma sa efteråt något i stil med; Det är så bra här, för här är det inte töntigt att vilja vara med på sånt här. Här är det töntigare att inte vilja. Det beskriver den här skolan så bra.

Vi tog en varsin nybakad kanelbulle och gick sen ner till stranden. Det är inte många gånger jag varit nere på stranden här i SA. Jag är lite bortskämd och vill ha ljusare sand när jag badar😊. Men idag var det skönt att bara gå ner dit. Vi låg och pratade, käkade lunch, jag sov en stund och vips så var det dags att hämta Albin i skolan. Jag gick in och pratade med en mamma och när jag kom ut stod Albin och pratade med N, bästa kompisen från förra året. Det var så roligt att se honom här! Och att se dem två tillsammans igen.

Imorgon bitti ska de mötas upp och gå till skolan tillsammans, för N ska vara med under dagen. Lyllos dem!

Ikväll var det padel. Det bästa med padelträningen ikväll var att F och E kom dit! Ni vet F och E i CFEA. De är här på semester och familjen är komplett för första gången på tio veckor. Vilken lycka! Det kändes fint att få krama om F, han saknas här. Kände det ännu mer nu när han var här. Det är inte samma utan❤️.

Vi åkte hem, släppte av Albin, hämtade upp gänget och åkte till El Tablero. N köpte ett par badbrallor igår som de glömde ta bort larmet på. Fixade det och jag köpte lite smink tills imorgon kväll. Åkte hem igen, plockade fram tapas och åt på balkongen. Det är lite kyligare på kvällarna nu men vi ville ändå sitta ute. L gjorde churros till efterrätt som blev supergoda. Vi avslutade kvällen med att tala om vad som varit bäst respektive sämst idag, vad vi uppskattar hos de andra, vad vi önskar av de andra och vad vi har för drömmar och förhoppningar inför framtiden. Det blev en väldigt fin stund med värme och skratt så vi grät. Gänget liksom. Familj. Släkten vi hänger kvar i. Nära.

Kvällen blev lite för sen, men vad tusan! Det är bara torsdag en gång i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s